training eu starters

— dinsdag 12 september 2023, 13:16 | 0 reacties, praat mee

Automobilist geeft klap aan Omroep West-verslaggever bij bezetting van A12

Klimaatactivisten zijn opnieuw de A12 opgelopen in Den Haag. De snelweg is daarom in beide richtingen afgesloten. - © ANP / Hollandse Hoogte / John van der Tol

Een automobilist heeft dinsdagmiddag een klap uitgedeeld aan een verslaggever van Omroep West. De journalist was ter plaatse voor de vierde dag van de A12-bezetting van Extinction Rebellion. Laatste wijziging: 12 september 2023, 13:54

De automobilist was boos omdat hij zijn weg niet kon vervolgen door de bezetting, schrijft Omroep West.

De man stapte uit zijn auto en sloeg de verslaggever - die hij mogelijk aanzag als onderdeel van de bezetting. Na de klap liep de man richting de politieagenten, die hem wegstuurden. ‘Er moeten mensen werken godverdomme. Haal die kankerlijers weg joh’, schreeuwde de man.

De automobilist probeerde vervolgens richting de bezetters van de snelweg te lopen, maar werd tegengehouden door een agent. ‘Dat gaat niet gebeuren’, zegt de agent in een video die verspreid is door Omroep West.

De automobilist kreeg van een agent een tik met een wapenstok en is uiteindelijk aangehouden. De verslaggever maakt het volgens Omroep West goed.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.