training eu starters

— woensdag 7 juni 2023, 08:51 | 0 reacties, praat mee

Omroep MAX-baas Slagter gaat bij de NPO een programma voor Matthijs van Nieuwkerk aanvragen

Omroep MAX-baas Jan Slagter gaat "op korte termijn" voorstellen bij de NPO indienen voor programma's waarmee Matthijs van Nieuwkerk kan terugkeren op televisie. Dat laat Slagter dinsdag aan het ANP weten. In eerste instantie zet Slagter in op "een programma waarin Van Nieuwkerk zijn kant van het verhaal kan doen. Maar het lijkt me terecht dat hij daarna weer meer gaat doen op de Nederlandse televisie." Laatste wijziging: 7 juni 2023, 09:02

Slagter pleitte er dinsdagavond in het programma RTL Boulevard voor Van Nieuwkerk snel terug te laten keren op televisie. Slagter heeft laatst gegeten met Van Nieuwkerk en stelt namens de voormalige BNNVARA-ster “dat Matthijs best iets wil zeggen over wat er is gebeurd en wat dat met hem heeft gedaan.”

Slagter hoopt zijn plan voor een interview met Van Nieuwkerk nog deze week aan de NPO voor te leggen. Hij weet nog niet wie het gesprek met de presentator zou moeten doen. “Er zijn natuurlijk dingen misgegaan, maar Matthijs heeft recht op een podium om zijn kant van het verhaal te delen”, stelt de omroepbaas. De NPO laat dinsdagavond weten niet te reageren op het plan van Slagter.

Woordvoerder niet bereikbaar
De woordvoerder van Van Nieuwkerk was dinsdagavond vooralsnog niet voor commentaar bereikbaar. Van Nieuwkerk verliet eind 2022 BNNVARA na een publicatie in de Volkskrant over de angstcultuur die heerste op de redactie van zijn programma De Wereld Draait Door.

De commissie Van Rijn doet op dit moment onderzoek naar het grensoverschrijdend gedrag binnen de NPO en in Hilversum. Het wangedrag bij DWDD wordt in het onderzoek meegenomen. De commissie zal naar verwachting in de zomer haar bevindingen en een bijbehorend actieplan delen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.