Nieuwe leden NVJ november

— woensdag 24 augustus 2022, 10:35 | 0 reacties, praat mee

Ombudsman NPO krijgt nieuwe klachten over Ongehoord Nederland

ANP

De Ombudsman van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), Margo Smit, heeft de afgelopen week weer klachten ontvangen over de uitzendingen van omroep Ongehoord Nederland (ON). Dat laat zij woensdag weten. Smit doet geen uitspraken over de hoeveelheid meldingen en de aard van de klachten. Zij heeft de meldingen doorgestuurd naar de omroep. Ongehoord Nederland mag daar nu op reageren, zoals de procedure voorschrijft. ON was woensdagochtend niet bereikbaar voor commentaar. Laatste wijziging: 24 augustus 2022, 10:37

Smit schreef eerder dit jaar een rapport over de programma’s van ON nadat zij een opvallend groot aantal klachten had gekregen over de aard en inhoud van de uitzendingen. Klagers vonden dat het programma onjuiste en onbetrouwbare informatie verspreidde, dat de journalisten geen kritische vragen stelden en dat de gasten vooral uit rechtse hoek kwamen. Dit zou in strijd zijn met de Journalistieke Code van de NPO. De Ombudsman achtte deze klachten grotendeels gegrond. Daarom legde de Raad van Bestuur van de NPO de omroep een financiële sanctie op.

Ongehoord Nieuws ging afgelopen week weer van start. Volgens de presentatoren is het nu geen nieuwsprogramma meer, maar een ‘opinie- en duidingsprogramma’. Na de eerste uitzendingen van Ongehoord Nieuws kreeg de Ombudsman weer klachten binnen.

Ongehoord Nieuws was op 22 februari van dit jaar voor het eerst te zien, als eerste tv-programma van Ongehoord Nederland. De omroep kreeg in juli 2021 de aspirant-status in het omroepbestel.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.