Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 28 augustus 2014, 13:40

OM laat GeenStijl met rust

Het Openbaar Ministerie (OM) ziet geen aanleiding om nader onderzoek in te stellen naar de fotomontage die weblog Geenstijl maakte van de Haagse burgemeester Van Aartsen. Bij een stuk over de vrijheid van meningsuiting plaatste GeenStijl een foto waarbij het hoofd van Van Aartsen op het lichaam van journalist James Foley was geplaatst. Het publiceren van de foto is niet strafbaar, concludeert het OM: "Het OM is van mening dat uit niets blijkt dat de journalist de opzet heeft gehad op bedreiging van een bestuurder met geweld. Daar wordt in de tekst ook niet naar verwezen." Vervolging van de publicatie is dan ook niet aan de orde. Het OM ontkent in een bericht aan GeenStijl dat zij de bron waren voor het eerste bericht in het AD over het begin van het onderzoek. "Het OM betreurt deze gang van zaken omdat het OM in de regel niet communiceert over de start van een onderzoek", aldus een verklaring. GeenStijl wil achterhalen wie daarover dan wel gelekt heeft. Meer bij Geenstijl

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.