— donderdag 24 maart 2011, 13:06 | 1 reactie, praat mee

Luyendijk naar The Guardian

Joris Luyendijk is door The Guardian ingehuurd om een weblog bij te houden over het financiële hart van Londen. Luyendijk zal zich daarbij volgens eigen zeggen gedragen als een antropoloog "die op pad is om veldwerk bij een stam te doen". Voor de Guardian-blog, die op 1 juni aanstaande wordt gelanceerd, zal Luyendijk interviews houden met mensen die in The City - het financiële district - werken en ze ondervragen over hun gedrag en confronteren met hun zelfbeeld. "Ik hoop het te demystificeren en een discussie uit te lokken met lezers over hoe de City functioneert." Guardian-hoofdredacteur Alan Rusbridger wil Luyendijk ruim te tijd geven zijn 'antropologische journalistiek' vorm te geven. "Ik ben er zeker van dat het spraakmakend zal zijn en goed gelezen zal worden", aldus Rusbridger. Meer bij NRC / Luyendijk op Twitter

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

gerrit mollema, 26 maart 2011, 22:25

Joris heeft destijds een prachtig debuut gemaakt met zijn boekje over zijn studententijd in Caïro. Het was een eyeopener. De werkjes over de oorlogsverslaggeving in het Midden-Oosten en het Binnenhof zijn erg overschat. Eigenlijk las ik niks wat ik niet wist uit buitenlandse media en boeken. Ik vrees dat zijn stage bij The Guardian over The City daarvan een vervolg zal zijn. Er zijn al flink wat boeken over het functioneren van de financiële wereld in Londen en New York verschenen waaraan hij weinig toe kan voegen. Maar als hij vanuit de verkokerde blik van de Nederlandse samenleving de City te lijf gaat zal het zeker weer een hit worden. Maar wijzer worden we er niet van. Niettemin: zet hem op.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.