— dinsdag 26 augustus 2014, 11:41

Klacht GeenStijl om Nieuwsuur-repo

Website GeenStijl heeft een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek over een reportage van Nieuwsuur (NOS/NTR) waarin onder meer de bewerkte foto van de Haagse burgemeester Van Aartsen aan bod kwam. Die foto, van het hoofd van de burgemeester op het lichaam van journalist James Foley vlak voordat hij werd onthoofd, leidde tot een onderzoek door het Openbaar Ministerie. GeenStijl is boos over het gebrek aan context in de reportage.

De site brak recent een lans voor de vrijheid van meningsuiting, maar wordt volgens eigen zeggen door Nieuwsuur als ‘dreigmansen’ weggezet. “De kijker wordt niet op de hoogte gebracht van het feit dat GeenStijl de bewerkte beeltenis van de burgemeester van Den Haag plaatste boven een vurig pleidooi tegen censuur”, aldus GeenStijl.

Hoewel premier Rutte recent had aangegeven niet op deze kwestie te zullen reageren vanwege het lopende OM-onderzoek, werd in de reportage een oud citaat van Rutte inzake cartoonist Nekschot gebruikt.

Volgens GeenStijl wordt daarmee de indruk gewekt dat Rutte wel degelijk een uitspraak over de Van Aartsen-foto deed. Meer bij GeenStijl

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.