Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 5 december 2014, 14:05

OM in beroep om ‘Mein Kampf’

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de beslissing om een handelaar in een antiquarische editie van Hitlers 'Mein Kampf' niet te vervolgen. De rechter oordeelde eind oktober dat een veroordeling van de handelaar niet verenigbaar met artikel 10 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EHRM), dat de uitingvrijheid regelt. Volgens het OM is het echter belangrijk dat een hogere rechter in deze zaak een principiële uitspraak doet. Het OM stelt dat de verkoper het boek niet in omloop brengt voor journalistieke berichtgeving of als een verantwoord wetenschappelijk bericht. Artikel 137E van het Wetboek van Strafrecht kent alleen voor die gevallen een ontheffing, stelt het OM. Tegen de man was een geldboete geëist van 1000 euro, waarvan 500 voorwaardelijk. Meer bij het Openbaar Ministerie

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.