banner printplaza 1

— vrijdag 30 juli 2010, 15:26 | 1 reactie, praat mee

Boze reacties providers op wetsvoorstel

Providers zijn woedend op het wetsvoorstel van de minister om het Openbaar Ministerie (OM) zelf de mogelijkheid te geven websites te kunnen verwijderen of blokkeren, zonder tussenkomst van een rechter. Nadat eerder al de digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom (BoF) repte over censuur, komen nu ook de hosters met kritiek op het wetsvoorstel. Arnout Veenman, voorzitter van branchevereniging ISP Connect, vindt het "alarmerend". “Dit is ernstig. Hiermee gaat de officier van Justitie op de stoel van de rechter zitten. En dit gaat ook als een molensteen om de nek van de hosting providers hangen.” Meer bij Webwereld

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Kees Cornelder, 30 juli 2010, 23:38

Behoeft het, strikt praktisch gesproken, te verbazen dat de overheid - die veelkoppige en steeds moeilijker te controleren hoeder van het algemeen belang - zal willen kunnen blijven controleren en mogelijk zelfs interveniëren van wat in de maatschappij aan communicatie wordt gepleegd, dus zeker óók binnen de digitale WereldWijdeWebcultuur?
Dacht het niet.

Wat mij echter pas echt verontrust is dat de overheid-controlerende volksvertegenwoordiging ook in een geval als dit, niet als de spreekwoordelijke bok op de haverkist zal blijken te zitten. Ook al gaat het hier voorlopig nog maar om een wetsontwerp.

Maar zou dit soort voorspelbare lamlendigheid van het parlement - het zal geheid een hamerstuk worden afgedaan vrees ik - niet beter te verklaren zijn uit de griezelige sterke vertegenwoordiging in m.n. de Tweede Kamer van (pas sinds kort ex-)ambtenaren?
Dacht het wel.

Dus laat de zonnebrandolie maar even voor wat het is en bereidt acties voor. Dat bijna vergeten uitdrukkingsmiddel dat vanaf binnenkort opnieuw levenskansen zal kunnen krijgen wanneer het rechtse minderheidskabinet-Rutte -de facto bestuurd door Wilders’ PVV- gaat aantreden.

Vraag: waar kun je tegenwoordig, tegen schappelijke prijs natuurlijk, geschikt materiaal voor spandoeken aanschaffen eigenlijk?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.