word studentlid

— vrijdag 15 september 2017, 08:19 | 0 reacties, praat mee

OM excuseert zich voor arrestatie NRC-fotograaf

OM excuseert zich voor arrestatie NRC-fotograaf
Een AWACS-toestel over Limburg.. Er zijn veel klachten over geluidsoverlast door de toestellen | Marcel van Hoorn / ANP

De top van het Openbaar Ministerie (OM) heeft zijn excuses aangeboden voor de opsluiting van NRC-fotograaf Chris Keulen van afgelopen zondag. Keulen, die op freelancebasis voor de krant werkt, bracht zondag twee uur in een cel door omdat hij weigerde zijn foto's af te staan aan de politie. De fotograaf was voorafgaand aan zijn aanhouding op reportage met verslaggever Paul van der Steen. Het tweetal deed verslag van geluidsoverlast van zogeheten AWACS-vliegtuigen die opereren vanuit een NAVO-basis. Laatste wijziging: 18 september 2017, 11:40

Tijdens de arrestatie werd ook de geheugenkaart van Keulens camera in beslag genomen. Maar de arrestatie en inbeslagname waren onrechtmatig, concludeert het College van procureurs-generaal, de landelijke leiding van het OM. Het College besloot eerder op donderdag al naar de zaak te gaan kijken. In een persbericht zeggen het College en de waarnemend hoofdofficier van Justitie van het parket in Limburg de aanhouding te betreuren. NRC meldt dat het OM donderdag per telefoon zijn excuses heeft aangeboden aan Keulen en NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch. De zaak tegen Keulen is geseponeerd en de van de geheugenkaart gekopieerde beelden zijn vernietigd.

Bekijk meer van

Recht NRC Chris Keulen

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.