banner printplaza 1

— vrijdag 8 mei 2015, 09:19 | 0 reacties, praat mee

OM herziet ‘fuck de koning’-zaak

Evert Elzinga / ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) heroverweegt de vervolging van activist Abulkasim Al-Jaberi, die vanwege de uitspraak "Fuck de koning, fuck de koningin, fuck het koningshuis" voor majesteitsschennis zou worden vervolgd. Al-Jaberi zei de fuck-hattrick toen hij vorig jaar november werd gearresteerd tijdens een demonstratie tegen het Zwarte Piet-component in de Sinterklaasviering.

Volgens Al-Jaberi’s advicaat is het slechts een kwestie van tijd voor de aanklacht helemaal vervalt. Hij verwijst naar de verontwaardigde reacties onder Nederlanders, toen bekend werd dat zijn cliënt zou worden vervolgd voor die drie zinnen.

Het OM zegt tegen Het Parool dat er meer tijd nodig is om bezwaren en verzoeken om getuigen te horen (waaronder Willem-Alexander en Máxima zelf) te bekijken. Van volledig afstel is nog geen sprake, aldus een woordvoerder. Meer bij Het Parool

Bekijk meer van

Openbaar Ministerie

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.