— vrijdag 23 september 2022, 11:42 | 0 reacties, praat mee

OM Den Haag buigt zich over liquidatie-opmerking Johan Derksen

© ANP / Jeroen Jumelet

Het Openbaar Ministerie in Den Haag onderzoekt of Johan Derksen met zijn liquidatie-opmerking over Thierry Baudet een strafbare uiting heeft gedaan. Het OM reageert hiermee op een melding die de voorman van Forum voor Democratie-voorman gedaan heeft van bedreiging, zo bevestigt een woordvoerder na een bericht in het AD. Laatste wijziging: 23 september 2022, 11:43

Volgens het OM gaat het om een standaardprocedure als er melding wordt gemaakt van bedreiging van een politicus. Het OM zal Baudet vervolgens informeren of het, naar de mening van justitie, zinvol is om aangifte tegen Derksen te doen. Ook als het Openbaar Ministerie een negatief advies geeft, kan de Forum voor Democratie-leider alsnog besluiten tot aangifte. Het OM kan niet zeggen hoelang het onderzoek naar aanleiding van de melding duurt.

Derksen zei in de uitzending van Vandaag Inside van woensdag dat hij vond dat Baudet geliquideerd moest worden. Direct na zijn opmerking zei Derksen dat het een verspreking was. Hij bedoelde naar eigen zegen “dat ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen”. Een dag later zei de presentator ervan overtuigd te zijn dat Baudet geen schijn van kans maakt als hij besluit aangifte te doen.

Derksen zei ook heel verbaasd te zijn dat er ophef was ontstaan over zijn opmerking.

Bekijk meer van

Thierry Baudet Johan Derksen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.