— dinsdag 17 juli 2018, 08:33 | 0 reacties, praat mee

OM blaast begin strafzaak over lekken burgemeestersbenoeming Den Bosch af

© ANP

Het begin van de strafzaak over een lek bij de burgemeestersbenoeming van Den Bosch is maandag afgeblazen, meldt het Brabants Dagblad. Het gaat om een zogenaamde regiezitting als voorbereiding op een inhoudelijke behandeling van de rechtszaak. Deze stond voor 27 augustus gepland.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft volgens de krant meer tijd nodig om op basis van het geactualiseerde dossier nieuwe afwegingen te maken. Een en ander heeft te maken met het afluisteren van een journalist. Brabants Dagblad-journalist Jos van de Ven deed onderzoek naar de burgemeestersbenoeming. De krant publiceerde destijds informatie die aan de kandidaten voor het burgemeesterschap was verstrekt. Voor het lekken zijn inmiddels twee mensen aangehouden, Sjef van Creij en oud-wethouder Jos van Son, beiden uit Rosmalen.

Uiteindelijk bleek ook dat de telefoongegevens van de journalist waren opgevraagd door de politie. Het Openbaar Minister wist echter van niets. Het OM voorzag toen al dat het opvragen van de belgegevens van de journalist mogelijk gevolgen konden hebben voor de strafzaak. Het OM beloofde het Brabants Dagblad dat de belgegevens en de taps verwijderd zouden worden uit het dossier. Het OM kon niet zeggen of het afblazen van de regiezitting gaat om uitstel of afstel.

Lees ook:
‘Justitie plande afluisterpoging BD-journalist’ (12 juni 2018)
Politie vroeg telefoongegevens journalist Brabants Dagblad op (8 juni 2018)
OM ‘betreurt opvragen belgegevens journalist Brabants Dagblad’ (8 juni 2018)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.