persveilig seminar

— vrijdag 1 april 2022, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Oekraïense journalist vindt verkoolde lichaamsresten

Een scene uit de video waarin te zien is hoe Oekraïense soldaten krijgsgevangenen neerschieten. - © Telegram

De Oekraïense journalist Yuri Butusov heeft de verkoolde lichamen van drie mannen gevonden, op de plek waar een video is opgenomen waarop te zien is hoe Russische soldaten in hun benen worden geschoten door Oekraïense soldaten. Dat meldt The Intercept. Laatste wijziging: 1 april 2022, 10:40

Butusov, verslaggever bij de Oekraïense nieuwssite Censor.net, legde zijn vondst maandag vast op video, daags nadat de video met de mishandeling van de Russische soldaten online verscheen. Hoewel Butusov geen melding maakt van die geruchtmakende video, stellen visuele analisten dat de video op dezelfde plek gemaakt is als waar Butusov zijn beelden maakte.

Volgens osint-onderzoekers werd de video met de mishandeling opgenomen bij een zuivelverwerkingsbedrijf in de regio Malay Rohan. Diverse visuele aanwijzingen in de video van Butusov wijzen erop dat hij de lichamen op dezelfde plek heeft gevonden.

Hoewel de Oekraïense regering volhoudt dat de video met de Russische soldaten nep is, heeft het wel aangekondigd onderzoek te doen naar de vermeende oorlogsmisdaad. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky belooft dat de daders gestraft worden, als het incident daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Volgens diverse media zijn de beelden waarom de krijgsgevangenen worden beschoten authentiek.

Bekijk meer van

Oekraïne

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.