persveilig seminar

— dinsdag 21 januari 2020, 12:10 | 0 reacties, praat mee

Oekraïense journalist tot 2054 geweerd van de Krim

Dmitry Serebryakov / AFP

De Russische autoriteiten op de Krim hebben een Oekraïense journalist een toegangsverbod tot 2054 opgelegd. Journalist Taras Ibragimov doet verslag van repressie op het schiereiland, sinds Rusland het na een omstreden referendum in 2014 inlijfde. Laatste wijziging: 21 januari 2020, 15:43

Ibragimov zat zelf in 2017 enige tijd gevangen voor zijn verslaggeving over de behandeling van bepaalde minderheden, waaronder Oekraïense burgers en Krim-Tartaren.

De freelancer mag de Krim nu pas weer bezoeken na 31 mei 2054, schrijft researcher Yulia Gorbunova van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.

Sinds Rusland het schiereiland overnam, is de persvrijheid daar sterk afgenomen. De Russische geheime dienst FSB speelt daarbij een centrale rol.“Het de-facto bestuur van het gebied gebruikt intimidatie en repressieve wetgeving om de media en niet-gouvernementele organisatie te beperken”, oordeelde Amnesty in 2015.

Bekijk meer van

Taras Ibragimov Rusland De Krim

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.