training eu starters

— donderdag 13 oktober 2016, 09:40 | 0 reacties, praat mee

NVJ wil bedreigingen tegen media inventariseren

© Olaf Kraak / ANP

Naar aanleiding van de bedreigingen aan het adres van Panorama wil de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) het aantal incidenten tegen de pers in kaart brengen. Het laatste onderzoek naar geweld jegens journalisten stamt uit 2009. Laatste wijziging: 13 oktober 2016, 09:56

Woensdag maakte NRC bekend bekend dat Panorama door motorclub No Surrender was gedwongen een contract te ondertekenen waarin staat dat verslaggever Mylène de la Haye niet meer mag publiceren over de motorclub.

Het weekblad heeft geen aangifte gedaan, noch is Panorama gestopt met schrijven over de motorclub. Maar de NVJ vindt het een ernstige zaak. “met dit soort intimidaties ligt het gevaar van zelfcensuur op de loer: dat de pers zich niet meer veilig voelt om vrij te schrijven.” Harde cijfers over agressie binnen de journalistiek ontbreken. “Bovendien komt intimidatie in allerlei soorten en maten voor: van juridische stappen tot fysiek geweld”, zegt Bruning. “Het is weer tijd dat we dit probleem in kaart brengen.”Meer bij Trouw (via Blendle)

Bekijk meer van

Panorama NVJ No Surrender

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.