— woensdag 14 november 2007, 09:01

NVJ ‘ontzet’ door AIVD-actie

De NVJ heeft met ontzetting kennisgenomen van het jarenlang volgen van Nieuwe Revu-journalist Frenk van der Linden. "Wat vorig jaar in de afluisterkwestie van de Telegraafjournalisten Mos en De Haas en onlangs in de GPD-kwestie nog kwalijke incidenten leken, blijkt vaker voor te komen", stelt NVJ-secretaris Thomas Bruning. De NVJ verwijst verder naar het eerder dit jaar verschenen verkennend rapport over bronbescherming, waarin afluisteren en volgen door Justitie vaker voor bleek te komen. De NVJ wil een inhoudelijke reactie van verantwoordelijk minister Ter Horst, die volgens de NVJ verzuimt de AIVD-actie expliciet af te keuren. "Het vormt een nieuwe episode in het door de overheid niet serieus nemen van de specifieke rol van de journalistiek", aldus de NVJ. Bron: persbericht NVJ

Bekijk meer van

NVJ Nieuwe Revu GPD De Telegraaf AIVD

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.