— maandag 13 november 2023, 09:59 | 0 reacties, praat mee

NVJ: maak veilig werken in Gaza mogelijk en houd internationaal recht in acht

Journalisten zijn de ongewapende en neutrale verslaggevers van het nieuws. Respecteer hen in hun rol, zoals het internationale recht van u eist. - © AFP / Jack Guez

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft alle strijdende partijen opgeroepen om zorg te dragen dat de journalistieke beroepsgroep veilig verslag kan doen. Laatste wijziging: 13 november 2023, 14:00

“Wij vragen de Nederlandse regering om het belang van een veilige pers en vrijheid van meningsuiting in dit conflict aan de strijdende partijen over te brengen. Alle collega’s die in Israël, Gaza en de Westelijke Jordaanoever werken, dienen dat in zo veilig mogelijke omstandigheden en vrijheid te kunnen doen”, schrijft de vakvereniging in een verklaring op de website.

Het internationale recht moet ten alle tijden worden gerespecteerd, stelt de organisatie. De NVJ wijst op de tientallen doden die in korte tijd al zijn gevallen.

Sinds 7 oktober zijn ten minste 39 journalisten en mediamedewerkers – 34 Palestijnen, 4 Israëli’s en 1 Libanees – gedood. “Vier journalisten werden in Israël gedood door Hamas. Tweeëndertig anderen stierven tijdens de bombardementen op Gaza, van wie er minstens vierentwintig werden gedood door Israëlische luchtaanvallen”, aldus de NVJ.

Bekijk meer van

Israël Gaza

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.