banner anp

— dinsdag 8 september 2015, 08:36 | 0 reacties, praat mee

Open brief voor opheffen blokkade Politwoops

Internationale organisaties voor de mensenrechten en persvrijheid roepen Twitter op om de blokkade op Politwoops op te heffen. Met deze tool van Open State Foundation was het mogelijk om verwijderde tweets van politici en diplomaten openbaar te maken. Volgens Twitter volgde het besluit om de toegang voor Politwoops te blokkeren ‘na rijp intern beraad waarbij met een aantal factoren rekening is gehouden’.

De ondertekenaars van de open brief vinden dat de beslissing van Twitter ernstige consequenties heeft voor de persvrijheid en transparantie. Volgens Open State Foundation heeft het publiek recht op de door hen toegankelijk gemaakte informatie.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft de brief ook ondertekend. Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ, stelt: ‘Bij Twitter kies je voor de openbaarheid, dat betekent dat je niet moet rommelen met die openbaarheid. Een politicus kiest ervoor om iets te delen met zijn publiek, dan is het vreemd dat je vandaag iets anders meent dan gisteren.’

Bekijk meer van

Politwoops NVJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.