website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Open brief voor opheffen blokkade Politwoops

Sjoske Cornelissen — Geplaatst in censuur op dinsdag 8 september 2015, 08:36

Nieuws

Internationale organisaties voor de mensenrechten en persvrijheid roepen Twitter op om de blokkade op Politwoops op te heffen. Met deze tool van Open State Foundation was het mogelijk om verwijderde tweets van politici en diplomaten openbaar te maken. Volgens Twitter volgde het besluit om de toegang voor Politwoops te blokkeren ‘na rijp intern beraad waarbij met een aantal factoren rekening is gehouden’.

De ondertekenaars van de open brief vinden dat de beslissing van Twitter ernstige consequenties heeft voor de persvrijheid en transparantie. Volgens Open State Foundation heeft het publiek recht op de door hen toegankelijk gemaakte informatie.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft de brief ook ondertekend. Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ, stelt: ‘Bij Twitter kies je voor de openbaarheid, dat betekent dat je niet moet rommelen met die openbaarheid. Een politicus kiest ervoor om iets te delen met zijn publiek, dan is het vreemd dat je vandaag iets anders meent dan gisteren.’

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.