word studentlid

— donderdag 6 juli 2017, 08:39 | 0 reacties, praat mee

NUV branchedata: omzet daalt fors in uitgeefsector, digitalisering zet door

NUV branchedata: omzet daalt fors in uitgeefsector, digitalisering zet door

In vijf jaar tijd is de omzet in de uitgeefsector met 19 procent gedaald, naar 2,7 miljard euro in 2015. Ook het aantal werkzame personen in de uitgeefsector loopt terug met 22 procent van ruim 17.000 naar 13.500 werknemers. Dat blijkt uit de nieuwe branchedata van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV). Laatste wijziging: 6 juli 2017, 08:59

In een presentatie van 146 pagina’s (.pdf) laat de NUV sectorinformatie zien afkomstig van onder meer GfK, PWC, NOM, Media:tijd, KVB Boekwerk, IAB en ABF.

De uitgeefsector is ondanks de omzetdaling nog wel de grootste branche binnen de media- en entertainmentindustrie. Digitaal speelt een steeds grotere rol binnen de sector. Zowel de digitale omzet als het gebruik van digitale uitgaven stijgt fors. De cijfers laten bijna een verdubbeling zien van 7,4 procent naar 13,7 procent. De digitale activiteiten maken ook een steeds groter deel uit van de omzet, zo blijkt. Gemiddeld komt in 2016 17 procent van de omzet van digitale uitgeefproducten, met uitschieters bij media voor vak en wetenschap (59 procent) en educatieve uitgevers (23 procent).

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.