— woensdag 17 januari 2018, 14:11 | 0 reacties, praat mee

NU.nl van start met regionale pushberichten

ANP / Robin van Lonkhuijsen

De app van NU.nl bevat in Android sinds woensdag een optie voor regionale pushberichten. Met de optie kunnen gebruikers een nieuwsmelding op hun telefoon ontvangen als er iets gebeurt in de buurt van waar de gebruiker zich bevindt. “Qua pushberichten hadden we tot vandaag maar één smaak, namelijk groot nieuws dat iedereen moet weten”, aldus NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman tegenover het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. “Maar er gebeuren ook dingen op lokaal niveau die voor mensen net zo belangrijk zijn als landelijk nieuws.”

Als voorbeeld noemt Hoekman een stroomstoring in Zaandam of een verkeersinfarct rond Den Haag. Het aanbieden van regionale pushberichten is een van de eerste stappen in NU.nl’s plan om nieuws te personaliseren. “Personalisatie is wat ons betreft hét thema voor 2018”, vertelde Hoekman eind vorig jaar aan Villamedia. “We willen gebruikers nieuws voorschotelen dat voor hén interessant is.”

Bekijk meer van

NU.nl Gert-Jaap Hoekman

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.