— donderdag 1 november 2018, 10:29 | 0 reacties, praat mee

NU.nl test annotatiesysteem voor nieuwsberichten

ANP / Robin van Lonkhuijsen

NU.nl test een annotatiesysteem uit waarbij lezers feedback kunnen geven op nieuwsverhalen. Het gaat om het annotatieplatform van non-profitorganisatie Make Media Great Again.

Het annotatiesysteem zou uiteindelijk tot kwalitatief betere journalistiek moeten leiden, en daarmee automatisch tot meer vertrouwen legt projectleider Ruben Brave uit bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. “Je moet zo’n annotatie zien als een kritische kanttekening. Lezers kunnen bijvoorbeeld aangeven dat er in een bepaalde zin sprake is van gebrekkige bronvermelding, of slecht taalgebruik.” De redacteur van het betreffende artikel kiest uiteindelijk wat hij of zij met de annotaties doet, maar als de redacteur er voor kiest om de opmerkingen te negeren dan zal dat ook zichtbaar zijn.

Nu.nl heeft al gekeken naar wie kwalitatief waardevolle reacties hebben achtergelaten op de site. Daar zijn een aantal lezers uit geselecteerd die inmiddels een training hebben gevolgd in het toevoegen van annotaties in nieuwsberichten. Maar er worden nog meer ‘annotators’ gezocht.

Het is de bedoeling dat het annotatieplatform begin volgend jaar op de site gaat draaien.

Bekijk meer van

NU.nl Make Media Great Again

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.