website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

NU.nl test annotatiesysteem voor nieuwsberichten

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op donderdag 1 november 2018, 10:29

ANP / Robin van Lonkhuijsen

ANP / Robin van Lonkhuijsen

Nieuws NU.nl test een annotatiesysteem uit waarbij lezers feedback kunnen geven op nieuwsverhalen. Het gaat om het annotatieplatform van non-profitorganisatie Make Media Great Again.

Het annotatiesysteem zou uiteindelijk tot kwalitatief betere journalistiek moeten leiden, en daarmee automatisch tot meer vertrouwen legt projectleider Ruben Brave uit bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. “Je moet zo’n annotatie zien als een kritische kanttekening. Lezers kunnen bijvoorbeeld aangeven dat er in een bepaalde zin sprake is van gebrekkige bronvermelding, of slecht taalgebruik.” De redacteur van het betreffende artikel kiest uiteindelijk wat hij of zij met de annotaties doet, maar als de redacteur er voor kiest om de opmerkingen te negeren dan zal dat ook zichtbaar zijn.

Nu.nl heeft al gekeken naar wie kwalitatief waardevolle reacties hebben achtergelaten op de site. Daar zijn een aantal lezers uit geselecteerd die inmiddels een training hebben gevolgd in het toevoegen van annotaties in nieuwsberichten. Maar er worden nog meer ‘annotators’ gezocht.

Het is de bedoeling dat het annotatieplatform begin volgend jaar op de site gaat draaien.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.