Jodal

— woensdag 17 juni 2015, 11:38 | 0 reacties, praat mee

NU.nl gaat wijzen op gemiste artikelen

Robin van Lonkhuijsen / ANP

Nieuwssite NU.nl gaat lezers attenderen op artikelen die zijn verschenen sinds ze de laatste keer de site bezochten. Een algoritme dat NU samen met TNO ontwikkelde wijst op basis van eerder leesgedrag op mogelijk interessante gemiste stukken. In de proefperiode waar lezers zich voor kunnen aanmelden, wordt aan het systeem geschaafd, schrijft hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman. Hoekman wijst in een blogpost op zijn eigen verbazing dat zelfs hij, die "als hoofdredacteur toch bovengemiddeld vaak op de voorpagina van NU.nl zit", nog wel eens de redactie nieuws tipt dat al eerder is gebracht. NU.nl publiceert dagelijks ruim tweehonderd artikelen, aldus Hoekman. Uit de tests moet blijken of de voorgestelde gemiste stukken ook echt in het interessegebied van de lezers ligt. Laatste wijziging: 17 juni 2015, 11:50

Met het grote informatieaanbod op internet wordt er ook elders geëxperimenteerd met “terwijl je weg was”-diensten. Twitter toont op de website in de tijdlijn nu ook een selectie van tweets die zijn verzonden toen de site niet geopend was. Door het ontbreken van een centrale synchronisatie houdt die helaas geen rekening met tweets die via andere Twitter-apps zijn gelezen.

Bekijk meer van

NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.