— dinsdag 25 augustus 2009, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Schikking verontrust Europese uitgevers

Europese uitgevers zijn ongerust over een schikkingsvoorstel in de Verenigde Staten tussen Google en Amerikaanse bibliotheken. Als dat voorstel wordt geaccepteerd, krijgen Amerikaanse consumenten de mogelijkheid om tegen betaling gedigitaliseerde boeken in te zien, ingescand in het kader van het Google Books-project. Daar zitten ook miljoenen Europese boeken tussen uit Amerikaanse bibliotheken, waardoor Europese uitgeverijen zich gepasseerd voelen. Op 4 september moet er een definitief besluit zijn genomen over de schikking, waarop deze op 7 oktober bindend wordt. Amerikaanse uitgevers en auteurs zijn enthousiast over de schikking. De Europese Commissie buigt zich op 7 september over de schikking, waar in Duitsland en Frankrijk flinke tegenstand is. Er wordt hardop gedacht over Europese alternatieven voor het digitaliseringsproject van Google, maar de tegengestelde belangen van uitgevers en hoge kosten maken dat onwaarschijnlijk, aldus de New York Times.

Bekijk meer van

Google

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.