Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 9 februari 2024, 15:04 | 0 reacties, praat mee

NTR zendt interview met Dries van Agt uit, mocht pas uitgezonden worden na zijn dood

© NTR

De NTR toont vrijdagavond een jaren geleden opgenomen interview met Dries van Agt dat pas na zijn overlijden zou worden uitgezonden. Jeroen Pauw interviewde de oud-premier in 2015 voor 'Het Laatste Woord'. Van Agt overleed afgelopen maandag op 93-jarige leeftijd, werd vrijdag bekendgemaakt. Laatste wijziging: 20 februari 2024, 12:37

In het interview vertelt Dries van Agt openhartig over zijn leven en de grote politieke kwesties die op zijn pad kwamen: de emoties rondom de vrijlating van de Drie van Breda, de Molukse acties, de kroningsrellen in 1980 en zijn stroeve relatie met toenmalig koningin Beatrix. Maar ook over de rol van zijn ‘meisje’ Eugenie en de liefde voor zijn gezin. Van Agt overleed hand in hand met Eugenie. Over Joop den Uyl, zijn politieke opponent, praat Van Agt in warme woorden. Een opvallende ontwikkeling in zijn latere leven is hoe hij zich ging verhouden tot de ‘kwestie Palestina’. Ook daarover vertelt Dries van Agt uitgebreid.

Jeroen Pauw heeft de afgelopen jaren diverse interviews opgenomen met bekende Nederlanders op leeftijd, waarin deze terugkijken op hun leven. Uitgangspunt van die interviews is dat ze dat ze pas na hun overlijden worden uitgezonden. Eerder waren gesprekken met Liesbeth List en Willibrord Frequin te zien.

Het Laatste Woord met Dries van Agt is om 23.10 uur te zien op NPO 2.

Bekijk meer van

Jeroen Pauw Dries van Agt

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.