— maandag 12 augustus 2013, 14:32

NSA komt met datacijfers

Kort nadat de Amerikaanse president Obama aangaf meer openheid te zullen geven over controversiële afluisterprogramma's komt de NSA met een memo (.pdf) waarin voor het eerst wat cijfers worden gegeven over de reikwijdte van de afluisterpraktijken van de Amerikaanse veiligheidsdienst. De NSA zegt met slechts 1,6 procent van al het dagelijkse internetverkeer in aanraking te komen. Van de 1,6 procent wordt maar 0,025 procent daadwerkelijk onder de loep genomen door analisten. Volgens de NSA komt dit erop neer dat de geheime dienst 0,00004 procent van het wereldwijde dataverkeer bekijkt. Je kan dat volgens de geheime dienst het beste vergelijken door het dataverkeer te zien als een basketveld. De NSA zou dan een stukje beslaan kleiner dan een dubbeltje. Meer bij the Huffington Post

Bekijk meer van

NSA

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.