Tegel Beeld en Geluid

— maandag 10 juni 2013, 16:12

EU wil uitleg VS over PRISM

Het nieuws dat de Amerikaanse geheime dienst NSA het telefoonverkeer en internet van miljoenen Amerikanen vastlegt zorgt voor flinke ophef. Zowel de Europese Unie als Duitsland willen opheldering van Amerika over PRISM, het programma van de NSA om vertrouwelijke internetdata te vergaren. Aanstaande vrijdag start in Dublin een vergadering van Europese en Amerikaanse bewindslieden, waar de EU haar zorgen zal bespreken. Eurocommissaris Viviane Reding (Justitie) vindt dat de EU persoonlijke gegevens zo snel mogelijk wettelijk moet beschermen.

Nadat het bestaan van PRISM openbaar kwam suste het Witte Huis de zorgen van veel Amerikanen met de verzekering dat PRISM vooral de gangen van buitenlanders volgt. Merkel wil van Obama horen of de NSA de privacy van Duitsers heeft geschonden. De Duitse bondskanselier Angela Merkel zal daarom volgende week, als de Amerikaanse president Barack Obama Berlijn bezoekt, vragen naar de recente onthullingen over PRISM. Meer bij Trouw

Bekijk meer van

Europa

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.