persveilig seminar

— maandag 22 maart 2021, 13:22 | 0 reacties, praat mee

NRC stroomlijnt merkenportfolio: één naam, één logo

In een paginagrote advertentie kondigt Moerland de wijzigingen per 29 maart aan.

UPDATE NRC Handelsblad haalt de bezem door het portfolio en zal vanaf maandag 29 maart met merknaam 'NRC' naar buiten treden. Met ingang van volgende week verandert bovendien het logo, om deze eenheid te benadrukken, schrijft hoofdredacteur René Moerland. Laatste wijziging: 23 maart 2021, 09:14

Moerland: “Dit stamt uit een tijd waarin de signatuur en inhoud van deze kranten verschilden van elkaar. Sinds een aantal jaar is er geen verschil meer. Het zijn twee edities van dezelfde krant.”

In tegenstelling tot wat we eerder melden, blijft de avondeditie van de krant de naam Handelsblad houden, benadrukt hoofdredacteur Moerland.

De wijziging betekent wel het logo met de kreet Lux et Libertas verdwijnt. Het nieuwe logo, met enkel de letters NRC en een rood groter-dan-teken toont volgens Moerland iets dat “voor de redactie en voor veel lezers [..] allang niet meer nieuws is. We zijn één NRC, hoe u ons ook leest of luistert.”

Naschrift:
In een eerdere editie van dit stuk, dat enkel baseerde op de tekst uit de advertentie die in nrc.next werd geplaatst, werd het einde van de merknaam ‘Handelsblad’ gemeld. Dat klopt niet: voor de avondeditie blijft de toevoeging ‘Handelsblad’ in gebruik.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.