— donderdag 20 augustus 2015, 08:20 | 0 reacties, praat mee

NRC Media betaalde 750 euro aan Benno L.

Remko de Waal / ANP

NRC Media heeft een schadevergoeding van 750 euro betaald aan de veroordeelde pedoseksueel Benno L. Afgelopen dinsdag zond Argos een reconstructie uit, maar het werd niet duidelijk hoe hoog het schadebedrag was. Eerder was afgesproken met de advocaat van L. dat het bedrag niet openbaar zou worden gemaakt, maar na overleg met een eigen advocaat heeft de krant besloten om toch naar buiten te komen met het bedrag. In februari 2014 meldde NRC dat Benno L. zou verhuizen naar Leiden. Er volgde ophef onder de inwoners en L. ontving onder meer via sociale media verschillende bedreigingen. Drie dagen na de onthulling erkende de krant al dat het verkeerde inschattingen had gemaakt. "Wij zien het niet als een taak van deze krant om de woonplaats van delinquenten die hun straf hebben uitgezeten te onthullen”, aldus de hoofdredactie in 2014. Ook ombudsman Sjoerd de Jong besteedde destijds aandacht aan de verkeerde onthulling.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.