banner anp

— dinsdag 18 augustus 2015, 11:43 | 0 reacties, praat mee

‘Zedendelinquent kreeg schadevergoeding van NRC’

NRC Handelsblad zou een schadevergoeding hebben betaald aan de veroordeelde pedoseksueel Benno L., van wie ze in 2014 de geheime woonplaats onthulden. Dat stelt het tv-programma Argos TV-Medialogica in een reconstructie die vanavond wordt uitgezonden. NRC Handelsblad wil niet reageren.

NRC Handelsblad publiceerde in februari 2014 een artikel met de kop ‘Ontuchtpleger Benno L. vindt onderdak in Leidse seniorenflat’, waarna boze demonstranten zich rond de woning van de veroordeelde pedoseksueel verzamelden.

De advocaat van Benno L. vertelt in de uitzending dat er inderdaad een afspraak is gemaakt om niet over de kwestie te spreken. “Het is vooral de van de kant van NRC een verzoek om te zwijgen. In ieder geval zijn ze hier ongelukkig mee geweest”, aldus Pieter van der Kruijs. Hoe hoog de schadevergoeding is, is niet bekendgemaakt. Meer bij de Volkskrant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.