training eu starters

— woensdag 24 februari 2021, 15:42 | 0 reacties, praat mee

NRC komt met eenmalige kinderkrant over corona

Een 10-jarig meisje werkt tijdens de lockdown aan haar eigen coronakrant - © ANP / Bart Hoogveld

NRC brengt op zaterdag 27 maart eenmalig een krant uit die zich helemaal richt op kinderen. In de speciale editie blikt NRC samen met kinderen terug op één jaar coronavirus. De krant richt zich op kinderen van 7 tot 14 jaar en laat hen onder andere vertellen over hoe het coronavirus hun leven heeft geraakt.

Dat schreef chef media Karel Smouter begin deze week in zijn column. De kindereditie is mede het gevolg van een gesprek dat Smouter met zijn zoon had, waarbij de zevenjarige hem vroeg waarom er eigenlijk geen krant voor kinderen was. “Gelijk had-ie”, schrijft Smouter. “Want ga maar na: ook voor kinderen zijn dit historische tijden.”

Anders dan bij de kinderpersconferentie waarbij premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge anderhalve week geleden alleen vragen van kinderen beantwoordden, gaan kinderen in de eenmalige NRC-special zelf de antwoorden geven.

In een bericht op de website roept NRC lezers hun kinderen en kleinkinderen aan te moedigen om de krant te mailen met antwoorden op een aantal vragen over hun voorbije coronajaar.

Bekijk meer van

NRC Karel Smouter

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.