— woensdag 24 februari 2021, 15:42 | 0 reacties, praat mee

NRC komt met eenmalige kinderkrant over corona

Een 10-jarig meisje werkt tijdens de lockdown aan haar eigen coronakrant - © ANP / Bart Hoogveld

NRC brengt op zaterdag 27 maart eenmalig een krant uit die zich helemaal richt op kinderen. In de speciale editie blikt NRC samen met kinderen terug op één jaar coronavirus. De krant richt zich op kinderen van 7 tot 14 jaar en laat hen onder andere vertellen over hoe het coronavirus hun leven heeft geraakt.

Dat schreef chef media Karel Smouter begin deze week in zijn column. De kindereditie is mede het gevolg van een gesprek dat Smouter met zijn zoon had, waarbij de zevenjarige hem vroeg waarom er eigenlijk geen krant voor kinderen was. “Gelijk had-ie”, schrijft Smouter. “Want ga maar na: ook voor kinderen zijn dit historische tijden.”

Anders dan bij de kinderpersconferentie waarbij premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge anderhalve week geleden alleen vragen van kinderen beantwoordden, gaan kinderen in de eenmalige NRC-special zelf de antwoorden geven.

In een bericht op de website roept NRC lezers hun kinderen en kleinkinderen aan te moedigen om de krant te mailen met antwoorden op een aantal vragen over hun voorbije coronajaar.

Bekijk meer van

NRC Karel Smouter

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.