training eu starters

— woensdag 11 september 2019, 11:25 | 0 reacties, praat mee

Karel Smouter correspondent Oost-Nederland bij NRC

De kans om weer écht journalist te zijn. Zo ziet Karel Smouter zijn nieuwe klus als correspondent Oost-Nederland voor NRC. Met ingang van deze maand trekt de voormalig adjunct van De Correspondent het oosten van het land in, om onvertelde verhalen te zoeken in het gebied tussen Ede en Enschede, Zutphen en Zwolle.

Dat meldt hij zelf op Twitter. Helemaal nieuw is het werken bij NRC niet voor Smouter. Hij maakte eerder dit jaar al een drieluik over de Nederlandse bible belt. Voor die verhalen trok hij op de fiets door de regio. Ook in zijn nieuwe functie wil Smouter zoveel mogelijk werken als correspondent te fiets.

“En dan is het ook nog eens een gelegenheid om het journalistieke genre waar ik het meest van houd, de reportage, veelvuldig te beoefenen”, schrijft Smouter. “En dat bij de krant die we thuis (naast ND en Trouw natuurlijk) lazen, die ik als tiener jarenlang in Breukelen en omgeving bezorgde én waar ik als tiener mijn eerste sollicitatiebrief naar stuurde.”

Hoewel Smouter is gestopt bij de journalistiekopleiding aan Windesheim, blijft hij wel lesgeven aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast blijft hij werkzaam als freelancer voor andere media.

Bekijk meer van

NRC Karel Smouter

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.