— dinsdag 6 oktober 2020, 08:41 | 0 reacties, praat mee

Karel Smouter wordt chef Media bij NRC

Karel Smouter verruilt per 1 januari het correspondentschap Oost-Nederland bij NRC voor de functie van chef Media bij die krant. Hij volgt Jan Benjamin op die overstapt naar de redactie economie.

In een Twitter-draadje geeft hij aan “media net zo kritisch volgen als bijv, de politiek of het bedrijfsleven. Want in de informatiesamenleving zijn (sociale) media ook zélf een machtsfactor.” Voor Smouter is het eigenlijk een terugkeer naar het thema waar hij in 2008 mee debuteerde bij NRC, meldt hij. Hij maakte toen met Ludo Hekman een drieluik over journalistiek.

Zijn positie in het bestuur van de NVJ-sectie zelfstandigen stelt Smouter ter beschikking. “De NVJ wordt voor mij in het nieuwe jaar een club om te volgen; dat verdraagt zich natuurlijk slecht met actief lidmaatschap.”

Verder speelt er nog iets mee om van functie te veranderen. “Op persoonlijk vak speelt voor mij de overweging dat de komende jaren geen jaren zijn om als twee zelfstandigen in één huis (mijn geliefde is saxofonist/componist) te blijven zzp’en. #Corona maakt dat de voordelen van freelancen voor mij niet langer opwegen tegen de nadelen.”

Lees ook:
Karel Smouter correspondent Oost-Nederland bij NRC (11 september 2019)
Karel Smouter en Michael Rhebergen doorkruisen Oost-Nederland op de fiets: ‘Tien miljoen mensen wonen niet in de Randstad’ (14 november 2020)

 

Bekijk meer van

NRC Karel Smouter

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.