— donderdag 13 februari 2020, 09:35 | 0 reacties, praat mee

NRC blundert met jaaroverzichten freelancers

ANP

Een deel van de freelancers dat werkzaam is voor NRC Media heeft woensdag jaaroverzichten van een andere freelancer ontvangen. Door een fout bij de financiële administratie zijn de overzichten met ontvangen honoraria over 2019, met daarop belangrijke persoonsgegevens zoals het burgerservicenummer, verkeerd bezorgd.

Dat melden verschillende getroffen freelance journalisten aan Villamedia. “Dit is een zeer vervelende situatie”, aldus privacy officier Marcella Breedeveld in een mail aan de getroffen medewerkers. “Bij een koppeling van bestanden is een fout gemaakt, waardoor het juiste overzicht niet in alle gevallen bij de juiste persoon terecht is gekomen.”

In haar bericht roept Breedeveld medewerkers die de jaaroverzichten van een ander hebben ontvangen deze te vernietigen. In het geval van een datalek zijn bedrijven volgens de privacywet AVG verplicht daar melding van te maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Breedeveld: “NRC zal intern en extern de juiste procedures volgen en de betrokken autoriteiten inlichten.”

Bekijk meer van

NRC Media

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.