uitreiking JvhJ 2021

— maandag 26 oktober 2020, 07:41 | 0 reacties, praat mee

NPO wil kijken op welke manier de cultuursector extra gesteund kan worden

© Jan-Willem van Hofwegen / NPO

UPDATE De NPO gaat kijken op welke manier de zwaar door de coronacrisis getroffen cultuursector extra geholpen kan worden. Dat meldt een woordvoerder naar aanleiding van een nieuwe actie van componist en Buma Award-winnaar Stephen Emmer.

Emmer roept namens honderden kunstenaars de NPO op kunstenaars een tijdelijk platform te bieden dat zij nu door de crisis niet meer hebben. Emmer denkt bijvoorbeeld ook aan een grote eenmalige tv-uitzending met live-optredens, premières en interviews, zoals dat ook vaak gebeurt bij een humanitaire ramp. Volgens Emmer is er een dringende noodzaak voor een zogeheten deltaplan omdat de steun vanuit de overheid niet toereikend is om de kunstensector gezond te houden.

De componist heeft ook de petitie #reddekunstenoprtv opgezet. Hij wil een (tijdelijke) aanpassing van de Mediawet zodat culturele gebeurtenissen uitgezonden worden door de publieke omroep.

De Publieke Omroep zich zich over het plan van Emmer te gaan buigen. De zegsman noemt het “sympathiek” en stelt dat de NPO serieus wil nadenken om de cultuursector extra te steunen in deze lastige tijden. Meer bij ANP/ RTL Boulvard via RTL Nieuws.nl

Bekijk meer van

Stephen Emmer NPO coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.