— donderdag 5 november 2020, 15:40 | 0 reacties, praat mee

Zendtijd voor cultuursector

Danser van het Nationale Ballet danst in een bijna leeg Amsterdam tijdens de coronacrisis - © Olaf Kraak / ANP

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil zenders en platforms openen voor extra cultuuraanbod en voorstellingen uit de wereld van de professionele dans, theater en muziek die door de coronacrisis niet of beperkt door konden gaan.

Hiervoor wordt tijdelijk een speciale cultuur-coördinator aangesteld. Die gaat vanuit de NPO aan de slag met het inventariseren van mogelijke registraties. Deze voorstellingen zijn straks met name via NPO 2 extra en NPO Start te zien.

Samen met de minister van Cultuur en andere partijen wordt reeds gesproken over de financiering van het actieplan. Het benodigde budget zal volledig ten goede komen aan de productie en de makers., aldus de NPO in een persbericht.

Het plan van de NPO komt nadat componist Stephen Emmer vorige maand opriep om getroffen kunstenaars een platform te geven. Hij sprak namens honderden kunstenaars die hoopten alsnog een medium te krijgen om hun werk te laten zien.

Bekijk meer van

Stephen Emmer NPO coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.