— maandag 9 maart 2020, 16:27 | 0 reacties, praat mee

NPO tevreden met presentatieduo’s Op1, ze gaan door tot de zomer

Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven presenteren de talkshow op maandag - © Sander Koning / ANP

De NPO gaat tot de zomerstop, half juni, door met de huidige presentatieteams van de latenighttalkshow Op1. Dat zegt een woordvoerder van de publieke omroep tegen het AD. De NPO laat weten "zeer tevreden te zijn met de talkshow".

Het programma is een gezamenlijke productie van diverse omroepen. Het werd opgezet nadat Eva Jinek aangaf naar RTL 4 te vertrekken en Jeroen Pauw iets anders wilde gaan doen.

Bij Op1 wordt elke dag van de week door een ander duo gepresenteerd. Het gaat om Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra (maandag), Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink (dinsdag), Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen (woensdag), Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck (donderdag) en Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg. De keuze voor tien presentatoren werd als riskant gezien. Rachel Franse, eindredacteur bij Op1, zei tegen Villamedia dat is gebleken “dat het eigenlijk niet uitmaakt wie een talkshow presenteert. Natuurlijk: niet iedere spelletjespresentator kan een talkshow presenteren – ik zou het zelf ook niet kunnen. Maar het idee dat kijkers hechten aan één gezicht dat ze ’s avonds toespreekt, dat ze enorm hangen aan Jeroen of aan Eva, klopt dus niet. Al in de eerste week hoorde ik mensen zeggen dat ze het eigenlijk wel verfrissend vinden. Dat ze nu meer inschakelen om de onderwerpen dan om wie er op de presentatiestoel zit. Daar ben ik zelf ook redelijk verbaasd over.” Meer bij het AD

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.