— woensdag 25 maart 2020, 09:20 | 0 reacties, praat mee

‘NPO speelt diverse rollen in stilgevallen Nederland’

Bestuursvoorzitter Shula Rijxman | Michel Schnater / NPO

De NPO zegt een balans hebben gevonden tussen de rol van informatieverstrekker en educator maar tegelijk ook wegwijzer naar ontspanning. Nu mensen noodgedwongen thuis zitten, stijgt de kijk- en luistertijd met tientallen procenten. Ook themakanalen, sites en apps zijn in trek. Laatste wijziging: 25 maart 2020, 09:25

De NPO programmeert extra uitzendingen, meer talkshows, journaals en zendt belangrijke updates en persconferenties uit. Via themakanaal NOS Nieuws zijn die ook met een gebarentolk te zien.

De persconferenties van het kabinet, met aansluitend De Wereld Draait Door (BNNVARA) in een sobere jas zonder live-publiek worden door miljoenen mensen bekeken.

Rijxman constateert dat de programma’s van de NPO-omroepen goed worden gevonden: “Natuurlijk is het fijn om te zien dat wij in een behoefte voorzien, maar het gaat om veel meer: hoe wij met onze programma’s Nederlanders informeren en met elkaar in contact houden.”

NPO Start, waar programma’s zijn terug te kijken, trekt momenteel elke week een miljoen meer bezoekers dan normaal. Naast het terugkijken van het NOS Journaal en diverse actualiteitenprogramma’s en de Op1-talkshow zijn ook series populair. De NPO heeft afgelopen week het aanbod verder uitgebreid met Nederlandse films.

Met gesloten scholen is het bezoek aan Shooltv.nl flink gestegen, constateert de NPO.

Bekijk meer van

Shula Rijxman NPO corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.