word studentlid

— dinsdag 14 februari 2023, 11:00 | 0 reacties, praat mee

NPO, RTL en Talpa Network sluiten Mediapact tegen grensoverschrijdend gedrag en voor een veilig werkklimaat

NPO, RTL en Talpa Network sluiten Mediapact tegen grensoverschrijdend gedrag en voor een veilig werkklimaat
© Helene van Rijn

De mediabranche in Nederland heeft besloten samen te werken aan het creëren van een veilige werkomgeving, waarin (seksueel) grensoverschrijdend gedrag niet wordt getolereerd. De NPO, RTL, Talpa Network, EMG, NEP en NCP hebben een gezamenlijk convenant genaamd ‘Mediapact Respectvol Samenwerken’ ondertekend om dit te bereiken. Laatste wijziging: 14 februari 2023, 13:29

Naast individuele stappen die deze organisaties hebben gezet zoals de aansluiting bij Mores (het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag in de culturele en creatieve sector, red.), bewustwordingstrainingen en het benadrukken van de aanwezigheid van interne en externe vertrouwenspersonen, wil de mediasector meer doen om de veiligheid van alle medewerkers te waarborgen.

Trainingen en e-learnings voor personeel
Eerste concrete acties zullen gericht zijn op training, bewustwording en gezamenlijke verantwoording van het personeel. De CEO’s van de bij het Mediapact betrokken mediabedrijven gaan allemaal een training van Mores volgen. Deze training wordt ook aangeboden aan alle bestuurders/directeuren van zelfstandige bedrijven zoals producenten en omroepen, laat de NPO aan Villamedia weten. Alle medewerkers krijgen een e-learning en er wordt een jaarlijks evenement georganiseerd om ervaringen met elkaar uit te wisselen en om de knelpunten, risico’s en kansen te inventariseren.

Hierbij gaat het om alle medewerkers: producenten, leidinggevenden, freelancers, gasten en andere betrokkenen. ‘De sector gaat zich versterken voor de veiligheid van alle medewerkers, zodat iedereen op een respectvolle manier samen kan werken. Het is belangrijk dat er duidelijkheid is over het gewenste gedrag op momenten dat de bedrijven samenkomen’, meldt de NPO.

De initiatiefnemers nodigen alle bedrijven binnen de mediabranche van harte uit om zich aan te sluiten bij het Mediapact.
Op de site staat meer uitleg over de activiteiten en het doel van het Mediapact.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.