— maandag 25 mei 2020, 09:38 | 0 reacties, praat mee

NPO maakt veel extra kosten door coronacrisis

© Jan

De NPO geeft aan veel extra kosten te maken sinds het begin van de coronacrisis, meldt Spreekbuis. Dat komt door de ontwikkeling van nieuwe programma's en het werken aan alternatieve programmeringen, nu evenementen niet of in aangepaste vorm doorgaan.

De kosten worden veelal veroorzaakt door de financiering van programma’s ter vervanging van de weggevallen uitzendingen van (sport)evenementen sinds medio maart, schrijft Spreekbuis. Daarnaast zijn er extra kosten die het gevolg zijn van het vervallen dan wel uitstellen van programma’s die niet worden gedekt door een (productie)verzekering.

Momenteel wordt door omroepen een inventarisatie van deze kosten gemaakt. De NPO heeft voor minister Slob een eerste voorlopige inschatting gemaakt van de meerkosten, waarbij ook rekening wordt gehouden met vrijval doordat programma’s niet doorgaan of naar achteren worden geschoven. De hoogte ervan is uiteindelijk afhankelijk van de ontwikkeling en impact van de maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Bekijk meer van

NPO coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.