— maandag 25 mei 2020, 09:38 | 0 reacties, praat mee

NPO maakt veel extra kosten door coronacrisis

© Jan

De NPO geeft aan veel extra kosten te maken sinds het begin van de coronacrisis, meldt Spreekbuis. Dat komt door de ontwikkeling van nieuwe programma's en het werken aan alternatieve programmeringen, nu evenementen niet of in aangepaste vorm doorgaan. Laatste wijziging: 25 mei 2020, 09:42

De kosten worden veelal veroorzaakt door de financiering van programma’s ter vervanging van de weggevallen uitzendingen van (sport)evenementen sinds medio maart, schrijft Spreekbuis. Daarnaast zijn er extra kosten die het gevolg zijn van het vervallen dan wel uitstellen van programma’s die niet worden gedekt door een (productie)verzekering.

Momenteel wordt door omroepen een inventarisatie van deze kosten gemaakt. De NPO heeft voor minister Slob een eerste voorlopige inschatting gemaakt van de meerkosten, waarbij ook rekening wordt gehouden met vrijval doordat programma’s niet doorgaan of naar achteren worden geschoven. De hoogte ervan is uiteindelijk afhankelijk van de ontwikkeling en impact van de maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Bekijk meer van

NPO corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.