training eu starters

— dinsdag 31 augustus 2021, 14:03 | 0 reacties, praat mee

NPO Plus meer dan 500.000 abonnees

© NPO

NPO Plus heeft nu meer dan een half miljoen abonnees. Dat laat Mezen Dannawi, manager van de betaalde streamingdienst, aan NU.nl weten. Een jaar geleden stond de teller nog op 400.000.

Volgens Dannawi valt de stijging van het aantal NPO Plus-abonnees gedeeltelijk te verklaren door de lockdown. “Mensen zaten thuis en de streaming schoot omhoog. Alles over corona werd verslonden, maar kijkers kregen ook de behoefte aan andere dingen en zijn veel series gaan kijken.”

NPO Plus werd in 2017 gelanceerd en is beschikbaar naast het gratis ondemandkanaal van de publieke omroep: NPO Start (voorheen Uitzending Gemist), dat wekelijks door drie miljoen mensen wordt bezocht. Via NPO Plus kunnen kijkers meer afleveringen en seizoenen van programma’s zien. https://www.nu.nl/media/6154263/streamingdienst-npo-plus-heeft-meer-dan-een-half-miljoen-betalende-abonnees.html

Seizoenspresentatie
De NPO kwam vandaag ook met de seizoenspresentatie. Frans Klein, directeur Video NPO, geeft aan dat er een nieuwe manier van programmeren komt in 2022. “De programma’s staan centraal en programmagenres zijn het uitgangspunt. Wat we willen bieden aan genres als drama, journalistiek of human interest is het startpunt. En pas daarna de vraag wat er past bij NPO 1, 2 of 3 of NPO Start. In Hilversums jargon heet dat van netmanagement naar integraal programmeren. Zo sluiten we aan bij de wensen en het gedrag van ons publiek, want dat verandert in snel tempo. En kunnen we nog sneller vernieuwen. Dat is nodig om ook in de toekomst een belangrijke speler te blijven met een aantrekkelijk, sprankelend en onafhankelijk samengesteld aanbod in een omgeving waarin steeds meer te kiezen valt.”

Bekijk meer van

NPO Start NPO Plus NPO Frans Klein

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.