Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 13 augustus 2020, 10:25 | 0 reacties, praat mee

NPO aanstaande vrijdag in teken van nationale actiedag Beiroet

Graafmachines zijn begonnen met het afvoeren van graan en puin bij de vernielde graansilo's in de haven van Beiroet | AFP

Vrijdag 14 augustus zal de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) veel aandacht besteden aan de nationale actiedag van Giro555, waar geld wordt opgehaald voor slachtoffers van de explosie in de haven van Beiroet. Op NPO 1 komt een speciale uitzending van Op1, die helemaal in teken van de actiedag zal staan.

De NPO volgt de ontwikkelingen in het actiecentrum van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat op radio en tv. “Libanon is een sleutelland in de levant. Het land is hard geraakt door de enorme explosie in Beiroet. We kunnen nu niet stilzitten”, aldus voorzitter Shula Rijxman.

Op alle radiozenders wordt gedurende de dag aandacht besteed aan de actiedag en zal Beiroet op een of andere manier en rol spelen in de programmering.

De speciale ‘Op1 Beiroet’ wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Charles Groenhuijsen. Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) is te gast om over de situatie in Libanon te praten, aangevuld met Libanese gasten.

“Presentator Danny Ghosen heeft in Beiroet een persoonlijk verslag gemaakt voor Op1 Beiroet en er wordt ook live met hem geschakeld. De actievoorzitter van Giro555 zal uitleggen wat er met het opgehaalde geld wordt gedaan. Camille Michel (leider van het reddingsteam USAR) komt met enkele teamleden en een speciale reddingshond naar de studio om te praten over wat USAR in Beiroet doet”, aldus de NPO.

Tijdens de reguliere uitzending van Op1 wordt de voorlopige eindstand van de inzamelingsactie bekendgemaakt. Meer bij NPO

Bekijk meer van

NPO Beiroet

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.