banner festival 23

— donderdag 13 november 2008, 08:51 | 0 reacties, praat mee

Novum jaagt GPD-deal niet langer na

Novum Nieuws streeft niet langer een samenwerking met de Geassocieerde Pers Diensten (GPD) na. Algemeen directeur Bram Bloemberg van Novum Nieuws heeft dat vorige week per brief gemeld aan directeur/hoofdredacteur GPD Marcel van Lingen en Gijs Lensink, voorzitter van het GPD-bestuur. De GPD verzorgt de nationale en internationale berichtgeving ten behoeve van 18 regionale dagbladen in Nederland en België. Novum levert nieuws aan diverse kranten en online uitgaves. De gesprekken met GPD zouden diverse samenwerkingsvormen en "significante besparingen" hebben aangetoond. Laatste wijziging: 13 november 2008, 10:24

Volgens Bloemberg ontbreekt bij Novum echter het vertrouwen dat er binnen afzienbare tijd een samenwerking met GPD gerealiseerd kan worden. “In het belang van Novum Nieuws heb ik besloten een samenwerking met GPD niet langer na te streven”, schrijft Bloemberg. Het personeel van Novum is gisteren per mail op de hoogte gesteld van het afketsen van samenwerking.

De gesprekken tot samenwerking begonnen op initiatief van de GPD, die ook met het ANP dergelijke gesprekken voert.

In 2006 werkten Novum Nieuws en GPD al samen in een proef om een complete nieuwsdienst op te zetten voor regionale dagbladen. De proef slaagde inhoudelijk, maar onder meer Wegener besloot de proef niet door te zetten en ook klant te blijven bij het ANP.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.