banner festival 23

— dinsdag 12 juli 2011, 17:14 | 1 reactie, praat mee

‘Geen censuur NOS op reportage’

In het kader van een reportage over de ICT-infrastructuur bij grote bedrijven zou technologiesite Tweakers langsgaan bij het NOS Videocentrum. Met het serverpark en de grote hoeveelheid videobewerkingen past de grote mediaorganisatie goed in de serie, vond de redactie. Twee redacteuren kregen toestemming om te komen filmen bij het videocentrum, maar ze werden bij aankomst geconfronteerd met additionele eisen van een NOS-marketingmedewerker, schreef Tweakers-redacteur Arnoud Wokke verontwaardigd. Bij verschil van mening zou de wens van NOS de doorslag moeten geven, aldus Wokke. Hoofdredacteur Wilbert de Vries van Tweakers.net bevestigde de gang van zaken, de NOS beloofde na te gaan wat er is gebeurd. Laatste wijziging: 13 juli 2011, 11:45

Een snel ingelast gesprek tussen De Vries en de NOS-medewerker leverde niets op: “Mij bleek dat de NOS meer invloed op het eindresultaat wilde hebben dan mij lief was”, stelde De Vries vanmiddag. De redacteuren van Tweakers.net keerden onverrichter zaken terug. NOS-woordvoerster Sanne van den Aakster beloofde desgevraagd te achterhalen wat er was gebeurd.

De lezing van Wokke is onjuist, stelt Van den Aakster in een reactie. “Er is zowel voorafgaand als vanmiddag geen contact geweest tussen de cameraploeg en NOS Marketing & Communicatie.” De afdeling was zelfs niet op de hoogte van de komst van het Tweakers-team vandaag, aldus de woordvoerster.

“Er is wel contact geweest met een medewerker van de NOS, maar niet van de afdeling Marketing & Communicatie. Wat het exacte verloop van dit gesprek is geweest is lastig te achterhalen voor een buitenstaander, maar wat ik namens de afdeling als feit kan stellen is dat wij nooit censuur plegen of zouden willen plegen”, aldus Van den Aakster. Hoofdredacteur De Vries meldt via Twitter dat verkeerde interpretatie van beleidsregels rond feitencheck achteraf aan de miscommunicatie ten grondslag ligt.

Of Tweakers de reportage alsnog draait, is op dit moment niet bekend.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Olivier, 13 juli 2011, 08:15

Goede afdeling marketing en communicatie als je geen idee hebt dat er media over de vloer komen! Maar heel duidelijk wordt het niet wat er nou wel aan de hand is.

De oorspronkelijke lezing van Wokke was nogal alarmerend. Hij heeft het over achteraf de feiten checken. Toen onlangs een ziekenhuis dit vroeg aan Jeroen Wollaars van het Journaal schreeuwde hij moord en brand op Twitter.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.