— donderdag 28 december 2017, 08:18 | 0 reacties, praat mee

NOS verstuurde 329 pushberichten, voornamelijk over ellende

Het jaar in pushberichten. De NOS maakte een overzicht van de 329 pushberichten die de redactie in 2017 verstuurden. Sportprestaties en ellende voeren de boventoon. Sport was goed voor 74 alerts, de overige 255 zaten toch vooral in de hoek van de ellende. Het best geopende bericht ging over de aanslag in Londen.

En bij sport was het ook niet allemaal vrolijkheid troef. ‘Oranje weggespeeld door Frankrijk’, was goed voor een van de pushberichten.

Zowel het lijstje met het grootste aantal verstuurde berichten, als het lijstje met berichten die het meest werden geopend, vallen in de categorie Aanslagen. Op zich misschien niet verwonderlijk: een pushbericht wordt bij uitstek verstuurd bij breaking news. Maar dat gaat verder dan aanslagen of grote, onverwachte gebeurtenissen, aldus de redactie in een analyse.

Wat een pushbericht wordt, blijft iets wat nauwelijks in regels is te vangen.  ‘Het overleg vindt plaats op onze nieuwsredactie, tussen in ieder geval een eindredacteur, een coördinator en een lid van de hoofdredactie. Die laatste hakt uiteindelijk de knoop door. In hoog tempo wordt stilgestaan bij de bron van het nieuws, en of dat is bevestigd. Het (eerste) nieuwsbericht en de pushtekst worden door meerdere mensen gecheckt en vervolgens verstuurd naar zo’n anderhalf miljoen smartphones en tablets’.

Meer over het versturen van pushberichten bij de NOS.

Bekijk meer van

Pushberichten NOS Nieuws

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.