word studentlid

— woensdag 31 oktober 2018, 09:42 | 0 reacties, praat mee

NOS trekt bericht over George Soros in

NOS trekt bericht over George Soros in
George Soros - © Foto: EPA

Een op 21 oktober gepubliceerd artikel over miljardair George Soros op nos.nl is door de NOS offline gehaald. Het artikel ontving direct na publiceren veel kritiek, waarna de redactie besloot een aanpassing te doen. Ruim een week later is het artikel alsnog ingetrokken. Dat schrijft hoofdredacteur Marcel Gelauff in een verklaring. Laatste wijziging: 31 oktober 2018, 10:13

“Alles overziend heb ik samen met mijn collega’s in de hoofdredactie nu besloten dit artikel terug te trekken. Zeker, voor ons besluit hebben we de tijd genomen, maar het is nogal een besluit. Ook omdat het ons beleid is dat wij geen online-publicaties terugtrekken, want het verwijderen van artikelen kan tot terechte vragen en opmerkingen leiden over transparantie. We herschrijven ons archief niet. Dat is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Maar in dit geval handelen we toch anders. Doordat we pijnlijke en kwetsende bewoordingen hadden overgenomen, er onvoldoende aan journalistieke bronvermelding is gedaan en het artikel feitelijke onjuistheden bevatte, voldeed het niet aan onze normen”, aldus Gelauff.

Eerder deze week liet de NPO-ombudsman weten dat de journalistieke verantwoording bij de publieke omroep beter kan en moet, naar aanleiding van de ophef rondom hetzelfde artikel van de NOS over George Soros.

Bekijk meer van

NOS Nieuws Marcel Gelauff

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.