— maandag 17 augustus 2009, 09:36

NOS en RTL laten vakantiefoto’s toch zien

NOS en RTL hebben in hun nieuwsuitzendingen van afgelopen vrijdag ondanks bezwaar van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) de veelbesproken vakantiefoto’s van Willem Alexander en Maxima laten zien. “De foto's zijn onderdeel van het nieuws en wij wilden de kijkers laten zien waar het om gaat", zegt Pieter Klein, adjunct hoofdredacteur van het RTL Nieuws. Plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws, Marcel Gelauff: “We hebben ze niet eerder getoond en zullen dat in een andere context ook niet doen. Het gaat ons niet om die vakantiebeelden, maar om het nieuws.” De RVD is niet gecharmeerd van de actie: volgens de dienst is nieuws ‘geen reden om inbreuk te maken op de persoonlijke levenssfeer’. Daar zijn de nieuwsrubrieken het niet mee eens: “Niet de RVD, maar wij bepalen wat nieuws is”, aldus Gelauff. De foto's waren vrijdag in het nieuws in verband met een kort geding dat het prinselijk paar had aangespannen tegen AP. Willem-Alexander wil dat de rechtbank het Amerikaanse persbureau een verspreidingsverbod voor de foto's en een boete oplegt. Lees meer bij De Telegraaf

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.