— woensdag 24 december 2008, 20:33 | 0 reacties, praat mee

NOS-directeur: overleg met andere media

Hij zegt het wat ingewikkeld, maar NOS-directeur Gerard Dielessen ziet wel wat in overleg tussen publieke omroepen en commerciële mediabedrijven over de toekomst. Dielessen schrijft in zijn kerstrede op zijn weblog: 'Het lijkt mij verstandig dat de verschillende mediaspelers (dus publiek en privaat) vooral ook samen, als ‘frenemies’ met elkaar in gesprek en debat gaan in het zoeken naar oplossingen, zonder dat we de noodzakelijke concurrentie en eigen verantwoordelijkheden uit het oog verliezen.' De NOS-directeur komt met dat voorstel om te voorkomen dat de publieke omroep wordt verboden door te groeien op internet.

Dielessen: ‘Het heeft naar mijn stellige overtuiging geen enkele zin om de publieke omroepen, zoals de NOS, te verhinderen dat wij ons met behulp van publieke middelen manifesteren op het terrein van de nieuwe media. Als dat daadwerkelijk gebeurt leidt dat onvermijdelijk tot het reservaat en uiteindelijk marginalisering en welicht (verdwijnen, red.) van de publieke omroep’.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.