— woensdag 26 april 2017, 11:31 | 0 reacties, praat mee

Astrid Joosten koninklijk onderscheiden

© Koen van Weel / ANP

VARA-presentator Astrid Joosten is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg het lintje uit handen van de Amsterdamse burgemeester Van der Laan in De Nieuwe Kerk. Joosten kreeg de onderscheiding voor haar werk voor maatschappelijke organisaties en voor haar jarenlange televisiewerk.

Joosten is het meest bekend van het programma 2 voor 12. Dat programma presenteert ze al sinds 1991. BNN-VARA voorzitter/algemeen directeur Gerard Timmer is zeer te spreken over de presentator:‘Astrid is zeer loyaal aan de publieke omroep en aan BNN-VARA. En ze is zeer maatschappelijk betrokken. Getuige de programma’s die ze de afgelopen 25 jaar heeft gemaakt, maar ook haar inzet voor diverse goede doelen.’

Zo was Joosten vijftien jaar ambassadeur van Oxfam Novib. En in 1994 presenteerde ze het programma Geef Zuid-Afrika Een Eerlijke Kans. Daarbij haalde Joosten geld op voor de eerste democratische verkiezingen in Zuid-Afrika. Haar ontmoeting met de in 1990 vrijgelaten Nelson Mandela was, naar eigen zeggen, het hoogtepunt in haar carrière.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.