website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Astrid Joosten koninklijk onderscheiden

Raymond Bruijns — Geplaatst in prijzen op woensdag 26 april 2017, 11:31

© Koen van Weel / ANP

Nieuws

VARA-presentator Astrid Joosten is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg het lintje uit handen van de Amsterdamse burgemeester Van der Laan in De Nieuwe Kerk. Joosten kreeg de onderscheiding voor haar werk voor maatschappelijke organisaties en voor haar jarenlange televisiewerk.

Joosten is het meest bekend van het programma 2 voor 12. Dat programma presenteert ze al sinds 1991. BNN-VARA voorzitter/algemeen directeur Gerard Timmer is zeer te spreken over de presentator:‘Astrid is zeer loyaal aan de publieke omroep en aan BNN-VARA. En ze is zeer maatschappelijk betrokken. Getuige de programma’s die ze de afgelopen 25 jaar heeft gemaakt, maar ook haar inzet voor diverse goede doelen.’

Zo was Joosten vijftien jaar ambassadeur van Oxfam Novib. En in 1994 presenteerde ze het programma Geef Zuid-Afrika Een Eerlijke Kans. Daarbij haalde Joosten geld op voor de eerste democratische verkiezingen in Zuid-Afrika. Haar ontmoeting met de in 1990 vrijgelaten Nelson Mandela was, naar eigen zeggen, het hoogtepunt in haar carrière.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.