persveilig seminar

— maandag 31 augustus 2020, 08:24 | 0 reacties, praat mee

NOS-correspondenten over hun ervaringen met quarantaine en reisbeperkingen

© NOS

Bij NOS Nieuws vertellen vier correspondenten hun ervaringen met quarantaine en reisbeperkingen die zijn opgelegd in verband met het coronavirus. Want hoewel de zomer voor hen meestal de tijd is om even terug naar Nederland te komen liep dat voor Elles van Gelder, Lucas Waagmeester, Sjoerd den Daas en Tim de Wit dit jaar toch heel anders. Laatste wijziging: 1 september 2020, 08:25

Zo kon Elles van Gelder dit jaar niet op reis, maar ging ze wel in quarantaine. Bij de Afrikacorrespondent werd begin dit jaar een agressieve vorm van borstkanker vastgesteld. Terwijl het aantal corona-besmettingen in haar woonplaats Kaapstad snel steeg, werd zij nog behandeld met chemotherapie. “Opeens ben je niet alleen borstkankerpatiënt, maar val je ook in de risicogroep.” Van Gelders kinderen gingen dus niet naar school en haar man deed maar een keer per week de boodschappen. Zelf ging ze alleen de deur uit voor ziekenhuisbezoeken.  “Ik heb het geteld: in totaal ben ik 145 dagen bijna van de buitenwereld afgesloten geweest. Dat plaatst die tien dagen quarantaine die Nederland aanraadt misschien wel in perspectief.”

Lucas Waagmeester zou deze zomer Turkije inruilen voor de Verenigde Staten. Hij verliet in maart halsoverkop Turkije omdat er wereldwijd steeds meer vluchten werden geschrapt. Het plan was om enkele weken later vanuit Nederland naar Washington te reizen, maar toen ook de VS een inreisverbod uitvaardigde, zat hij vast. De uitweg werd een omweg via de Nederlandse Antillen, waar vanaf juli weer reizigers uit Nederland welkom waren. Twee weken bracht Waagmeester met zijn gezin door op Aruba, van waaruit ze toen mochten doorvliegen naar Washington. “Een paar weken geleden hebben we hier een huis gevonden, en eindelijk die spullen uit de loods opgehaald. Elke dag pakken we wat uit.”

Ook voor Tim de Wit en Sjoerd den Daas waren het bijzondere tijden. Lees hier hun verhaal.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.