Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 2 september 2009, 08:40

Noorderlicht zwicht voor AP

De organisatie van de fototentoonstelling Noorderlicht heeft op last van de Associated Press (AP) een tekst uit de catalogus van de expositie Human conditions verwijderd. Het betreft een tekst van gastcurator Stuart Franklin, oud-voorzitter van Magnum Photos, die naar Gaza reisde om fotografen te interviewen die daar in december 2008 tijdens de oorlog tussen Israël en de Palestijnen actief waren. Sommigen van hen waren in dienst van AP. Franklin maakt in zijn essay een analyse waarin hij Israël als hoofdverantwoordelijke ziet voor het bloedvergieten. Hij weet zich hierbij gesteund door rapporten van de Verenigde Naties en Amnesty International. AP vindt dat de fotografen zich hierdoor politiek profileren, wat in strijd is met zijn richtlijnen. Noorderlicht stelt dat de tekst de mening is van de curator en niet van de fotografen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.